托福培训学校-环球托福[环球教育旗下品牌]

托福阅读句子简化题方法总结

2014-06-26 10:49| 来源:环球托福

摘要: 今天,环球托福的老师来和大家说一说关于托福阅读句子简化题的方法总结,希望可以给同学们对于托福此类题型的备考带来帮助
上海环球托福春季班
今天,环球托福的老师来和大家说一说关于托福阅读句子简化题的方法总结,希望可以给同学们对于托福此类题型的备考带来帮助。
 
1.     托福阅读句子简化题方法一:精确定位平行关系

例如:The empty shell of a snail or clam may be left behind, and if it is sufficiently durable and resistant to dissolution, it may remain basically unchanged for a long period of time.
Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.  

A. When snail or clam shells are left behind, they must be empty in order to remain durable and resist dissolution.
B. Although snail and clam shells are durable and resist dissolving, over time they slowly begin to change.
C. Although the soft parts of snails or clams dissolve quickly, their hard shells resist dissolution for a long time.
D. Empty snail or clam shells that are strong enough not to dissolve may stay in their original state for a long time.

解析:正确选项(D)。首先我们会看到这个句子前面即为The empty shell of a snail or clam的平行结构,然后用and来并列分句1The empty shell of a snail or clam may be left behind 和分句2 it may remain basically unchanged for a long period of time. 所以我们发现这个需简化的句子其实就只需简化为一个简单句。而选项A,B,C三个选项分别由时间关系,转折逻辑关系,所以是不正确的选项。
 
2.托福阅读句子简化题方法二:识别总分逻辑关系

例如:The West had plenty of attractions: the alluvial(冲积的) river bottoms, the fecund soils of the rolling forest lands, the black loams of the prairies were tempting to New England farmers working their rocky, sterile land and to southeastern farmers plagued with soil depletion and erosion.
Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
 
A. Because the West had more rivers and forests than the East, its soil was more productive.
B. The fertile soils of the West drew farmers from regions with barren soils.
C. Farmers living in western areas of the United States were more affected by soil erosion than farmers living in eastern areas.
D. The soil in western areas of the United States was richer than soil in eastern areas.

解析:正确选项为(B)。我们来看看“plenty of attractions:”,要点是“:” 解释说明之功效。the alluvial(冲积的) river bottoms,the fecund soils,the black loams of the prairies 三者形成并列结构,来详细解释说明plenty of attractions,换言之,我们需要对分解内容进行合并,

最后我们得出B选项。我们再分析一下A , C, D ,它们分别表达因果关系和两个并列关系。所以它们不符合我们的解析!
以上,就是今天带来的全部内容,更多IBT阅读详细分析,敬请关注环球教育北美托福教学!