托福培训学校-环球托福[环球教育旗下品牌]

托福阅读图标填空题

2014-03-17 16:30| 来源:环球托福

摘要: 托福阅读考试中图表填空题也是十大题型之一。本期环球托福主要给大家介绍一下图表填空题的特点和图表填空题。环球托福与你分享!
上海环球托福培训班
 
今天,环球托福别给大家就托福阅读的具体解题技巧进行讲解介绍,希望大家能有所收获!
 
接下来环球托福来解析一下托福阅读每篇文章的最后一道大题的第二种形式,也是托福新的考试形式:
 
Fill in a Table图表填空题
 
 Directions: Complete the table below by indicating which features of fishes are associated in the passage with reducing water resistance and which are associated with increasing thrust. This question is worth 3 points.

托福阅读图标填空题

  Features of Fishes
  1. The absence of scales from most of the body
  2. The ability to take advantage of eddies
  3. The ability to feed and reproduce while swimming
  4. Eyes that do not protrude
  5. Fins that are stiff, narrow, and smooth
  6. The habit of swimming with the mouth open
      7. A high, narrow tail with swept-back tips
 
托福阅读图表填空题要求:对比文章中的某两个部分的内容
 
有的托福阅读文章是全文的对照对比,有的则是重点段落的对照对比。这种题目需要先识别要求对比的内容,并且从原文中搜寻对应的文章段落。本题要求对比REDUCING WATER RESISTANCE和INCREASING THRUST,因此我们先通过读每段的关键句来确定对比内容所在段落。
 
托福阅读图表填空题解析:
 
通过检索我们发现以下两个段落对应本题:
 
第三自然段:Tunas, mackerels, and billfishes have made streamlining into an art form. Their bodies are sleek and compact. The body shapes of tunas, in fact, are nearly ideal from an engineering point of view. Most species lack scales over most of the body, making it smooth and slippery. The eyes lie flush with the body and do not protrude at all. They are also covered with a slick, transparent lid that reduces drag. The fins are stiff, smooth, and narrow, qualities that also help cut drag. When not in use, the fins are tucked into special grooves or depressions so that they lie flush with the body and do not break up its smooth contours. Airplanes retract their landing gear while in flight for the same reason.
 
本段重点陈述了减少水阻力的几种设计,通过对于本段的精读我们发现阴影处信息可对应选项145.
 
第八自然段:There are adaptations that increase the amount of forward thrust as well as those that reduce drag. Again, these fishes are the envy of engineers. Their high, narrow tails with swept-back tips are almost perfectly adapted to provide propulsion with the least possible effort. Perhaps most important of all to these and other fast swimmers is their ability to sense and make use of swirls and eddies (circular currents) in the water. They can glide past eddies that would slow them down and then gain extra thrust by "pushing off" the eddies. Scientists and engineers are beginning to study this ability of fishes in the hope of designing more efficient propulsion systems for ships.
 
本段重点介绍了关于提升推进力的几种设计,通过对本段的精读可对应选项2和7.选项2和7对应原文中如阴影所示的句子,此题要求学生在做题时有快速检索信息的能力。
 
以上即是本次环球托福为大家搜集整理的托福阅读图表填空题解析介绍。希望对大家的托福阅读能力有所提高。