托福培训学校-环球托福[环球教育旗下品牌]

2014年1月SAT语法真题及解析(二)

2014-09-11 10:02| 来源:未知

摘要: 环球托福小编继续为考生总结 2014年1月SAT语法真题及解析 section 5(11-20),希望能够对考生有所帮助。 11. The article praised Isak Dinesen not somuch for her genius as a storyteller but because she was rema
上海环球托福春季班
    环球托福小编继续为考生总结2014年1月SAT语法真题及解析section 5(11-20),希望能够对考生有所帮助。

11. The article praised Isak Dinesen not somuch for her genius as a storyteller but because she was remarkably defiantof society’sexpectations of women during the early twentieth century.
(A)  butbecause she was remarkably defiant
(B)   butbecause of her remarkable defiance
(C)  butfor being remarkably defiant
(D)  asfor her remarkable defiance
(E)  asit did her remarkable defiance
答案:D
类型:比较和平行结构
解析:首先,句中有一个notso much…as…的固定搭配表示比较,由此可以直接排除ABC。比较中又有一个平行结构:not for…,butfor…。因此答案选D。
 
12. While candidates for political office think carefully(A)about the way they dress for public appearances,but they(B) generally do not want to appear(C)to care too much(D) about clothes. No error(E)
答案:B
类型:句子结构
解析:while和but在句中都做连词,这样导致句子没有主句了。
修改建议:把but删掉。
 
13. The professor urged(A) herstudents to follow(B) their own career interests,to serve their communities,and believing(C) in the power of their(D)own ideas. No error(E)
答案:C
类型:平行结构
解析:tofollow,to serve和and之后的结构是平行的,不应该用doing形式。
修改建议:把believing改为to believe。
 
14. Karting,or the racing of(A) miniature automobiles calledkarts,originate(B)in the United States in the 1950s after(C) a famous race-car builderdeveloped a kart powered by(D) a lawn-mower engine. No error(E)
答案:B
类型:时态
解析:originate动作发生在过去,应该用一般过去时。
修改建议:把originate改为originated。
 
15. Living in(A) the rain forests ofnortheastern Madagascar,lemurscalled silky sifakas are local known(B) as “ghosts of the forest” because of(C) their(D) fast movements andbone-white fur. No error(E)
答案:B
类型:副词
解析:local本应该修饰known,所以只能用副词形式。
修改建议:把local改为locally。
 
16. For thousands of years the inhabitants of(A)Australia have been(B) digging underground water reservoirs in order forsurviving(C) on one of the world’sdriest(D) continents. No error(E)
答案:C
类型:固定搭配
解析:表目的短语inorder to do,不能改为inorder for doing。
修改建议:把forsurviving改为to survive。
 
17. When the finalists in(A) theessay contest receive their(B) scholarships at(C) the awardsceremony,thefirst-place winner was also given(D) a computer. No error(E)
答案:D
类型:时态
解析:when引导从句用的是一般现在时表将来,主句动作和从句是同时发生的,因此主句应该用一般将来时。
修改建议:把wasalso改为will also be。
 
18. Both Serena,who has just been(A) elected president of the union,and(B) Martin,its treasurer,attends(C) theweekly meetings(D) of the labor council. No error(E)
答案:C
类型:主谓一致
解析:句子的主语是both...and...,因此谓语动词不能用三人称单数。
修改建议:把attends改为attend。
 
19. Although(A) artificiallyintelligent machines can now(B) beat humans at chess,they cannot outperform(C)humans at practical tasks such as(D) folding laundry,cooking,and caring for perts. Noerror(E)
答案:E
类型:noerror
 
20. When one thinks about opening(A)a new business,you(B)must consider(C) factors such as(D) start-up costs,local competition,and customer demand. Noerror(E)
答案:B
类型:代词
解析:one是泛指,其对应的特指应该是第三人称he or she。
修改建议:把you改为he or she。

    以上就是环球托福小编为考生总结的2014年1月SAT语法真题及解析section 5(11-20),考生可以仔细阅读,从中找出规律,从而能够很好的参加SAT考试。接下来环球托福小编还会继续为考生带来2014年1月SAT语法真题及解析,希望考生持续关注。