托福培训学校-环球托福[环球教育旗下品牌]

GRE阅读真题&剖析&答案(二)

2014-04-28 15:06| 来源:环球GRE

摘要: 环球托福今天推出GRE阅读真题及剖析,便于大家练习。今后环球托福会陆续推出GRE阅读真题及分析,供参考练习GRE阅读。如果考友你能把所有题目跟着做下来,GRE阅读
上海托福培训官网
 来看看第二篇环球托福推荐的GRE阅读真题吧。
 
GRE阅读真题原文二
     
During the nineteenth century, occupational information about women that was provided by the United States census--a population count conducted each decade--became more detailed and precise in response to social changes.   
 
Through 1840, simple enumeration by household mirrored a home-based agricultural economy and hierarchical social order:   
the head of the household (presumed male or absent) was specified by name, whereas other household members were only indicated by the total number of persons counted in various categories, including occupational categories.   
 
Like farms, most enterprises were family-run, so that the census measured economic activity as an attribute of the entire household, rather than of individuals.
The 1850 census, partly responding to antislavery and women's rights movements, initiated the collection of specific information about each individual in a household.   Not until 1870 was occupational information analyzed by gender:   
 
the census superintendent reported 1.8 million women employed outside the home in "gainful and reputable occupations." In addition, he arbitrarily attributed to each family one woman "keeping house." Overlap between the two groups was not calculated until 1890, when the rapid entry of women into the paid labor force and social issues arising from industrialization were causing women's advocates and women statisticians to press for more thorough and accurate accounting of women's occupations and wages.
 
GRE阅读真题题目
 
Question# 1.
 
The primary purpose of the passage is to
 
(A) explain and critique the methods used by early statisticians
(B) compare and contrast a historical situation with a current-day one
(C) describe and explain a historical change
(D) discuss historical opposition to an established institution
(E) trace the origin of a contemporary controversy
 
GRE阅读真题题目
 
Question #2.
 
Each of the following aspects of nineteenth-century United States censuses is mentioned in the passage EXCEPT the
 
(A) year in which data on occupations began to be analyzed by gender
(B) year in which specific information began to be collected on individuals in addition to the head of the household
(C) year in which overlap between women employed outside the home and women keeping house was first calculated
(D) way in which the 1890 census measured women's income levels and educational backgrounds
(E) way in which household members were counted in the 1840 census
 
GRE阅读真题题目
 
Question #3.
 
The passage suggests which of the following about the "women's advocates and women statisticians" mentioned in the highlighted text?
 
(A) They wanted to call attention to the lack of pay for women who worked in the home.
(B) They believed that previous census information was inadequate and did not reflect certain economic changes in the United States.
(C) They had begun to press for changes in census-taking methods as part of their participation in the antislavery movement.
(D) They thought that census statistics about women would be more accurate if more women were employed as census officials.
(E) They had conducted independent studies that disputed the official statistics provided by previous United
 
States censuses. 文章概况:文章开头讲了一个机构做了一些调查,后面就一直在说这个调查的具体内容.文章第二段开头就说 这个机构在 1850 年又对 household 的个人干了一个新的事情(这个新的事情是什么我实在是读不懂),后面又 给了一大堆细节来详述这个新的内容是什么!
 
GRE阅读真题剖析
 
1.A.不太好,文章从来没有出现过 critique 这种态度,杀
 
B.对比了历史的情况和现在的情况(不好说,有点像佛,先留着)
C.描述并解释了一个历史变化(也不好说,有点像佛,先留着)
 
D.不太好,原文没有出现过 opposition 这种态度,杀
E.不太好,没有提到过 controversy,杀
 
B 和 C 都像佛,这个时候读原文已经没有什么意义,这两个选项都可以虚无到和原文没有关系.那就比比哪个 是佛祖升级版吧!显然是 C
 
 
GRE阅读真题剖析
 
2 此题没有什么技术含量,根据题干我们会很容易定位到文章第二段内容,但是由于问的是 except,我们要做好 多读几句的准备,因为 except 答案的设置方法有两种可能:
 
A.正确答案和原文内容冲突,如果是这种可能,也许 只读一句就可以搞定这个题.
 
B.正确答案原文没有提,如果是这种设置方式,我们只能多读几句,读一句杀一个 错误答案.不过这几个错误答案设置的难度不大,改写方式特别傻 x,选出 D 应该不难,除非你眼神不好!
 
GRE阅读真题剖析
 
3  此题显然要根据题干中的某些词汇进行定位,我们可以看到文章的最后一句,由于问题问的就是这帮人, 所以最后一句是可以回答问题的,看完这句话我们就可以看选项.这句话的大致内容是 “一个趋势让这帮家 伙要更加精确和彻底的了解女的的工作及薪酬待遇”我们来看看选项
 
A.关注女性在家工作工资较低的状况,原文没提,杀
 
B .认为以前的信息不够全面,并没有反映出美国的经济变化(和我读的有点关系,而且有点像佛,先留着)
 
C.他们开始要求在 sensus-taking 上有一些变化,原文没有涉及,干掉 D他们认为如果女的当了官就会使得统计更精确,原文没有涉及到,杀 E他们做了一些独立的研究驳斥了官方的统计,原文没有涉及,杀. B和原文那句话也并不是完全对应,好像也的想一下才能出来,不重要,我从来没说B和原文对应,我只说B是 最好的!至于B是否对,不用关心!
 
以上就是环球托福推荐GRE考生们的GRE阅读真题剖析及答案,希望想提高GRE阅读的考生能够坚持练习。环球托福祝你早日成功!