托福培训学校-环球托福[环球教育旗下品牌]

GMAT PREP真题及答案之数学PS(2)

2014-04-28 14:55| 来源:环球GMAT

摘要: 上回做的题目是否还意犹未尽呢,以下是环球托福这次搜集整理的GMAT PREP真题及答案之数学Problem Solving,不容错过哦!
上海托福培训官网
PREP是GMAT官方模考软件,只包含两份题目的量,界面和操作和考试时相同,据统计第一次做PREP的题目得分和正式考试时的得分惊人的相似。所以建议考生在考试前做,GMAT的PREP是最权威的模考软件。这些题目特别珍贵。以下是环球托福这次搜集整理的GMAT PREP真题及答案之数学Problem Solving,不容错过哦!
不可错过的PREP数学PS真题
Practice Test 1 Problem Solving
  
1.If a = 1 and b = -2, then (2a^2 + b)(x + y) + (a + b)(x - y) =
 
(A) 0
(B) 2x
(C) y - x
(D) x - y
(E) x + y
 
2. The formula F = 9C/5 + 32 gives the relationship between the temperature in degrees Fahrenheit, F, and the temperature given in degrees Celsius, C.  If the temperature is 85 degrees Fahrenheit, what is the temperature, to the nearest degree, in degrees Celsius?
 
(A) 18
(B) 23
(C) 29
(D) 47
(E)  51
 
3.For the 5 days shown in the graph, how many kilowatt-hours greater was the median daily electricity use than the average (arithmetic mean) daily electricity use?
 
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
(E) 5
 
4. In a certain game, the units of currency of three countries are the crown, the shield, and the pound, respectively.  If 2 crowns equal 3 shields and 3 shields equal 4 pounds, how many crowns equal 18 pounds?
 
(A)  9
(B) 16
(C) 18
(D) 32
(E) 36
 
5. There are 10 children in a company's day-care center, and a pair of children is to be selected to play a game.  At most, how many different pairs are possible?
 
(A) 100
(B) 90
(C) 50
(D) 45
(E) 25
 
6. 38, 69, 22, 73, 31, 47, 13, 82
Which of the following numbers is greater than three-fourths of the numbers but less than one-fourth of the numbers in the list above?
 
(A) 56
(B) 68
(C) 69
(D) 71
(E) 73
 
7. If xy = 1, what is the value of 2^[(x+y)^2] /  2^[(x-y)^2] ?
 
(A)  2
(B)  4
(C)  8
(D)  16
(E)  32
 
8.The value of the expression above is closest to which of the following?
 
(A)  0.0001
(B)  0.001
(C)  0.1
(D)  1
(E) 10
 
9. A furniture dealer purchased a desk for $150 and then set the selling price equal to the purchase price plus a markup that was
40 percent of the selling price.  If the dealer sold the desk at the selling price, what was the amount of the dealer's gross profit from the purchase and the sale of the desk?
 
(A)  $40
(B)  $60
(C)  $80
(D)  $90
(E) $100
 
10. At a certain university, the ratio of the number of teaching assistants to the number of students in any course must always be greater than 3:80.  At this university, what is the maximum number of students possible in a course that has 5 teaching assistants?
 
(A) 130
(B) 131
(C) 132
(D) 133
(E) 134
 
11. If x^4 + y^4 = 100, then the greatest possible value of x is between
 
(A) 0 and 3
(B) 3 and 6
(C) 6 and 9
(D) 9 and 12
(E) 12 and 15
 
12. Of the following, which is least?
 
(A) 
(B) (0.2)2
(C) 0.02
(D) 
(E) 0.2
  
不可错过的PREP数学PS真题答案
 
Practice Test 1 Problem Solving Keys:
 
1. C
2. C
3. A
4. A
5. D
6. D
7. D
8. C
9. E 
10. D
11. B
12. C
 
以上,即是环球托福这次搜集整理的GMAT PREP真题及答案之数学Problem Solving,不容错过。希望同学们做题后配上答案多加操练并加以分析。众所周知,这些PREP题都非常具有参考价值,今后,环球托福会陆续推出的GMAT PREP之数学Problem Solving真题及答案,供大家参考和学习!